Кадър България Он ЕърДвама извесетни наши политолози направиха експертен коментар за

...
Кадър България Он ЕърДвама извесетни наши политолози направиха експертен коментар за
Коментари Харесай

Доц. Стойчев: Този кабинет в момента не прави политика. Той прави уволнения и назначения

Кадър " България Он Еър "

Двама извесетни наши политолози направиха експертен коментар за протичащото се в страната. 

Политическата действителност - промяна или замяна? Какви са задачите на служебния кабинет? " За мен е смутно време, мътна вода, в която не е ясно нещата в каква посока поемат. Дали се работи за почистване на сметки, лов на вещици, дали се търси действително положение на страната ",  сподели политологът Любомир Стефанов в студиото на " Денят ON AIR ".

Според сътрудника му - проф. Стойчо Стойчев, ние сме майстори на привидното.

" Всяка една смяна я допускам в замяна.  Хората, които имат искания да са носители на нов морал в сегашните условия, в действителност са вносители на мрежови групови ползи. Както знаете, осъществяването на бюджета има сезонен темперамент.  В избрани интервали на годината има повече доходи, а в други - по-малко.  Ясно е, че има недостици. Въпросът е дали тези недостици могат да бъдат обезщетени от така наречен фискален запас, дали той ги покрива ", акцентира гостът.

И добави, че до момента не е видял страната да е изпаднала в некадърност да си прави работата.

" Президентът ще праща учениците с учителите на море за сметка на страната.  Това не ми наподобява на бедна страна.  Две обществени мрежи са доста мощни в България - едната е на Министерство на вътрешните работи, другата е на учителите ", безапелационен е проф. Стойчев.

" Едни хора желаят да има повече, с цел да харчат повече, а по-консервативно мислещите желаят тези пари да ги заделят и да ги оставят за запас. Намериха се 50 лева, с цел да се продължат добавките на пенсионерите. Парите, които са били заложени за подкрепящите ограничения, също не стопират. Деца ще пращаме на отмора.  Не ми звучи като продънен бюджет и пробита страна ",  разяснява Любомир Стефанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Какъв ще е развоят сред конфликта сред Рашков и Борисов?

" Рашков сподели нещо доста скандално, оставям настрани офанзивите му към Бойко Борисов. От доста години го виждам като държание.  Да кажеш, че основният прокурор бил функционалност на Бойко Борисов - това е безсрамие.  То не е безсрамие за една европейска страна, то е безсрамие за една Централно азиатска страна. То в Узбекистан не може да си го разреши някой да го каже. Дотакава степен са се разпищоли някои хора тук, че са напът да срутен дребното доверие на жителите в институциите ", безапелационен е проф. Стойчев.

" Проблемът се корени в това, че ние като обществени представители си даваме сметка за отговорността, която носим, заставайки пред вашата публика. На висотата на вицепремиерски пост, на Министерството на вътрешните работи - те не си дават сметка, че това години наред се случва,  политически лица приказват какъв брой са ни пробити институциите, какъв брой ни е скапана страната , кой на кого е човек. Не виждам вие да оферирате нещо да зашием страната ", добави Стефанов.

И акцентира, че никой не поема отговорност за думите си.

" В момента цялостна отговорност за дейностите на тези хора носи президентът Радев.  Те не подлежат на никакъв различен обществен надзор. Друг е въпросът, че като гласоподаватели имаме много първоначални чувства. Доста хора се радват, злорадстват ", сподели проф. Стойчо Стойчев и акцентира, че " данданията " с уволненията наподобява на подготовка за това, което ще се случи.

" Този кабинет сега не прави политика. Той прави уволнения и назначения ", отсече той.

А по думите на Любомир Стефанов сега служебният кабинет не върви в вярната посока.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР